Jóga

Témacsoport vezető: 

19 éve gyakorlom, 9 éve oktatom a ’Jóga a Mindennapi Életben’ rendszert, ami egy indiai jógamester: Paramhans Sri Swami Maheshwarananda folyamatosan fejlesztett alkotása a mai kor sok stresszel küzdő embere számára. A rendszer gyakorlása a négyféle egészség: fizikai, mentális, szociális és spirituális egészség szolgálatában áll, és én nap mint nap hálás vagyok az adományaiért az életem minden területén.

 

Jógagyakorlásom 19 évvel ezelőtt egy személyközpontú angoltanárképző rendszerben kezdődött: trénere lettem egy jógaoktatónak, akivel nagyon sokat beszélgettünk és egyre több párhuzamot fedeztünk fel a személyközpontúság és a jógafilozófia alapelvei, gondolatai és értékei között.  8 évig jártam hozzá jógaórákra, kollégák lettünk, és egy életre szóló barátság alakult ki kettőnk között. Ennek a személyes találkozásnak-encounternek, a belőle született barátságnak köszönhetem, hogy a jóga és személyközpontúság egységet alkotva képezik mindennapi életem szerves részét.

 

A jógagyakorlás, ugyanúgy, mint az encounter csoportozás, átéléses élmény. Beszélhetek, írhatok róla sokat, semmilyen mennyiségű információ nem ér fel a személyes tapasztalattal. Témacsoportomba egyszerű mozgások, légzéstechnikák gyakorlására hívom az érdeklődőket. A sok ülés után és előtt jót fognak tenni a nyújtó-lazító gyakorlatok egy nagyon kellemes meditációs zene kíséretében.