„Mozgásban, állandó változásban”

Témacsoport vezető: 
A workshop lehetőséget kínál, hogy a résztvevők megtapasztalják a testben való elmerülés élményét. A mozgás mindannyiunk számára kiemelkedően fontos volt magzati létünk és életünk első éveiben, hisz a külvilággal való kapcsolatteremtésre szinte egyetlen eszközünk volt. Ahogy belenőttünk testünkbe, beszűkültnek érezhetjük mozgáslehetőségeinket: ülünk, állunk, járunk, futunk, holott ennél sokkal változatosabban is mozoghatnánk! Megérkezünk testünk idejébe és elmerülünk mozgáslehetőségeink élményében, hisz a mozgás lehetőség, hogy önmagunk mélyebb rétegeivel és egymással  non-verbális kapcsolatba kerüljünk. Az alkalom verbális megosztókörrel indul és ér véget.
 
Ebben a keretben történik a mozgásos folyamat.  
 
A workshopon, a testtudati folyamat hatására megtapasztalhatod, hogy:  
 
  • otthonosabban, kényelmesebben érzed magad a testedben
  • feloldódsz a mozgás élményében
  • szavak nélkül is ráhangolódsz magadra és társaidra
Bemutatkozás:
 
A Magyar Táncművészeti Főiskolán szereztem moderntánc pedagógusi dilopmám, a Budapesti Kommunikációs főiskolán kommunikációs szakemberként végeztem. Ösztöndíjjal tanultam Németországban, Philadelphiában, New Yorkban, így hazai tanulmányaim mellett (Body Mind Centering, Skinner Releasing Technique, modern, klasszikus és  kortárs technikák, capoeira, chikung, autogén tréning, relaxációs technikák, zen meditáció)  külföldi tapasztalatot is szereztem (Feldenkrais Method, Klein technique, improvizációs technikák, kontakt improvizáció). Tíz éves mozgáspedagógusi tapasztalatom van, jelenleg gyermek és felnőtt csoportjaim vannak. A Trafó Stúdióban 2011-ben megalapítottam mozgásműhelyem, melynek kiforrott formája 2014-ben a „Mozgásban, állandó változásban” egyéves önismereti-testtudati folyamat lett, melyet a Jurányi Inkubátorházban, heti rendszerességgel vezetek zárt csoportom számára. Az elmúlt öt év alatt beható önismereti és terápiás sajátélmény tapasztalatot szereztem, jelenleg pszichológushallgatóként elméleti tudásom gyarapítom.
 
A mozgás számomra lehetőséget jelent a test elmélyült megtapasztalásra, a játékra és a véget nem érő ön-felfedezésre, melyet örömmel osztok meg a csoport résztvevőivel.