Program

 
A Program, melyet a szervezők ajánlanak, nincs kőbe ésve: amennyiben a résztvevők változtatni szeretnének, minden lehetőségük meglesz rá. Általában a találkozó a következőképp szokott alakulni:
 
Hétfőn kora délután, 13:30-tól regisztráció. Fontos, hogy a résztvevők időben regisztrálják magukat a szállás elfoglalása, étkezési igények tisztázása, kiscsoportokba való jelentkezés miatt. Az esemény megnyitóját 17 órakor tartjuk egy álló fogadás keretében, melyre minden résztvevőt szeretettel várunk. Ezt követi egy játékos ismerkedés, közös esti program.
 
Keddtől szombatig minden nap 9-11h-ig nagycsoport, melyet félórás szünet követ. 11:30-13:30-ig kiscsoportok, 13:30-14:30-ig ebéd, 14:30-16h-ig témacsoport, majd újabb félóra szünet. 16:30-18:30-ig újra kiscsoport, 18:30-20h-ig vacsora, majd 20h-től fakultatív közös programok: bográcsozás, táncház, zenélés, kikapcsolódás. A csütörtök reggeli nagycsoport "céltarörő" nagycsoport lesz, mely során a csoport maga elé tűz egy célt (pld. valamilyen alkotás létrehozása, tevékenység), és a csoport minden erejét e cél elérésére összpontosítja.
 
Vasárnap délelőtt búcsú csoportokkal zárjuk a programot: nagycsoporttal, és igény esetén egy-egy utolsó kiscsoporttal. 
 
 
Mi az a kiscsoport?
 
A találkozó egyik fő vezérfonala a kiscsoport. A jelentkezők első nap (hétfőn vagy kedden reggel) a helyszínen a megadott facilitátorok (vagy facilitátor-párok) csoportjaiba iratkozhatnak fel. A kiscsoportok kb. 10-15 főből állnak. Az első napon megalakult csoportok összetétele a hét folyamán nem változik, napi kétszer két órára gyűlnek össze. Ezekben a csoportokban teljes mértékben az történik, amit a résztvevők szeretnének. Nincs megadott téma, nincsenek keretek, elvárások. Jellemzően intenzív önismereti és társas folyamatok zajlanak. A kiscsoportokről bővebben ld.: Carl Rogers: Találkozások című könyvét.
 
Mi az a nagycsoport?
 
A találkozó másik fő eleme a nagycsoport. Minden nap reggelén az összes résztvevő találkozik 2 órára, és az történik, amit szeretnének: keretek, elvárások nincsenek. A nagycsoportban nem feltétlenül van kijelölt facilitátor – ezt majd a csoport a helyszínen eldönti. A nagycsoport érdekessége, hogy ilyen formában, személyközpontú (nem-)keretek között valószínűleg sehol nem tapasztalható meg, csak egy ilyen találkozón. 
 
 
Mi az a témacsoport?
 
A témacsoport egy másfél órás szeminárium-szerű esemény, melyre minden nap azonos időben kerül sor. Párhuzamosan több témacsoport is zajlik különböző termekben, ezekre a helyszínen
kell feliratkozni. Egy témacsoport általában legalább két napon ismétlődik. A témacsoport során a témacsoport vezetője bemutat egy témát, melyet a csoporttal közösen megvitatnak. A témacsoport adott esetben lehet gyakorlati (pl. művészetterápia) jellegű is.
 
 
Ki hozhat témacsoportot? Ki lehet témacsoport-vezető?
 
Minden résztvevőnek van lehetősége témacsoport tartására. A szándékot a jelentkezési lapon, vagy legkésőbb május 31-ig fél a téma fél oldalas abszraktjával az info@edge2000.hu e-mail címen kell jelezni.
 
 
 

 

 

.