Kultúrák Közötti Kommunikáció

Nemzetközi Személyközpontú Találkozó

2021. augusztus 16-22.

Pécs

 

A CCC gyökerei

„Vizsgálatok sora támasztja alá azt a hétköznapi megfigyelést, hogy milyen kevéssé ismerjük önmagunkat és viselkedésünk hatásait. Hogy gyakran félreértjük egymást, az valójában nem csoda: minden ember másfajta tapasztalatokkal, előélettel rendelkezik. Az azonos nyelvet beszélők is más és más érzelmet, jelentést kapcsolnak az egyes szavakhoz. (…) A kommunikáció nehézségei természetszerűleg megsokszorozódnak a különböző nyelvet beszélők, különböző kulturális háttérrel rendelkezők között. A kommunikációs nehézségek legyőzésétől nem kisebb dolog függ, mint egyéni boldogságunk, a csoportok hatékonyabb működése, országok békés egymás mellett élése.” Carl Rogers

A kiemelkedő amerikai humanisztikus pszichológus, Carl Rogers nevével fémjelzett személyközpontú szemlélet világszerte nagy hatással volt a segítő szakemberekre, a lelki betegek gyógyítására, a pedagógiai gyakorlatra, a hatékony vezetői stílusról vallott elképzelésekre, az orvos-beteg kapcsolatra, és az egyes személyek életére.

1984-ben és 86’-ban Szegeden Carl Rogers és munkatársai közreműködésével átütő erejű egyhetes személyközpontú találkozó zajlott le. 2009-ben, az első találkozó 25. évfordulójának alkalmából rendezett újabb találkozó hagyományteremtőnek bizonyult.

Mi az a személyközpontú csoport?

A hazai és külföldi facilitátorok segítségével megtartandó összejövetel elsősorban tapasztalati tanulásra nyújt lehetőséget. A személyközpontú megközelítésről sok minden megtudható könyvekből, de „elsajátításához” saját élményre van szükség. Kétévente rendkívüli lehetőség kínálkozik ilyen „saját élmény” megszerzésére.

A személyközpontú csoportok sajátossága, hogy a résztvevők – „vezető” helyett a csoportfolyamatokat serkentő (de teljes értékű résztvevőként jelen lévő) facilitátorok segítségével –, minimális keretek mellett, szabadon találkozhatnak: kétségeik, félelmeik, érzéseik fel- és elismerésén, felmutatásán keresztül. Ezek az intenzív csoportélmények alkalmasak arra, hogy közelebb kerüljünk önmagunkhoz és egymáshoz, meglássuk a másikban a hasonlót, de megtanuljunk békében egyet-nem- érteni is. A szabadon kibontakozó kis- és nagycsoportos önismereti élmények mellett a témacsoportokban a társadalmi feszültségek forrására, a segítő foglalkozásúak munkájához kapcsolódó kérdésekre, az egyén útkeresésére vonatkozó témákat dolgozunk fel.

Minden résztvevő jelentkezhet facilitátornak és témacsoport-vezetőknek is.

A facilitátorok

Azok a résztvevők, akik facilitátorként vesznek részt a találkozón, egész héten, minden nap úgy vannak jelen a kiscsoportban és a nagycsoportban, hogy teljes figyelemmel a csoport felé fordulnak, és empátiás, elfogadó, hiteles jelenlétükkel segítik a résztvevők találkozását önmagukkal és egymással.

A kiscsoportok facilitátorai (egy-egy csoportnak egyéni facilitátora vagy facilitátor párja lehet) egyértelműen meghirdetésre kerülnek.

Vigyázzunk magunkra és egymásra!

A személyközpontú kis- és nagycsoportok légkörében való intenzív, tartós jelenlét szinte megváltozott tudatállapotot tud előidézni. A hiteles empátia és elfogadás, amelyet jó esetben átélünk a csoportban, nyitottabbá, érzékenyebbé, sebezhetőbbé tehet minket: csökkenhet a szokásos önvédelmünk, sőt, néha talán önkontrollunk is. A csoport-helyzetből kilépve jó, ha tudatában vagyunk e változásoknak, amik hatnak önmagunkra és a velünk kapcsolatba kerülő társainkra is.

Kiscsoport és nagycsoport

2021. augusztus 16-22.

A részvételhez REGISZTRÁLNOD és FIZETNED kell!
RegisztrálokFIZETEK

Részvételi díj

Fizetéshez alább válaszd ki a rád vonatkozó árkategóriát (kedvezményes vagy teljesárú), helyezd a kosárba, majd a kosárra kattintva fizesd ki.

MegnevezésIdőszakTeljes árKedvezményes ár
Karácsonyi akciójanuár 1-ig35 000 Ft20 000 Ft
Szuperkorai fecskemárcius 1-ig40 000 Ft22 500 Ft
Korai fecskemájus 1-ig45 000 Ft25 000 Ft
Utolsó esélyjúlius 1-ig50 000 Ft27 500 Ft
Normálaugusztus 15-ig55 000 Ft30 000 Ft

Helyszíni készpénzes fizetés esetén további 2500 Ft-ot számítunk fel!

UTOLSÓ ESÉLY Akció

2021. JÚLIUS 1-ig

Fizetési Feltételek / információk

Helyszíni, készpénzes fizetés esetén 2500 Ft kezelési költséget számítunk fel!

A részvétel feltétele a részvételi díj kifizetése és a regisztrációs lap kitöltése. (Mindkettőt elvégezheted itt, a honlapon keresztül.)

Fizetni itt, a honlapon keresztül tudsz kártyával vagy előreutalással.

FIGYELEM! A részvételi díj tartalmazza a programok költségét, de nem tartalmazza a szállást és az étkezéseket! (A jelentkezési lapon a szállás és étkezési igényekről felmérést készítünk, ezeket azonban a helyszínen, egyénileg kell fizetni.)

Visszamondás esetén a befizetett részvételi díj 50%-át kezelési költségként felszámítjuk.

Augusztus 2-a után a befizetett részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni.

Ha a rendezvény a szervezőnek fel nem róható okból elmarad (vis major, pl. járvány), a részvételi díjat – 5 % kezelési költség levonása után – visszautaljuk.

Az árak az ÁFÁ-t tartalmazzák.

A részvételi díj bizonyos esetekben átruházható. Ha át szeretnéd ruházni a részvételi díjat, lépj kapcsolatba a szervezőkkel. Új résztvevőt magad helyett neked kell keresned.

Kérjük, csak a részvételi díjat utalja és közleményben a következőt adja meg: Saját Név, CCC

2021. augusztus 16-22.

A részvételhez REGISZTRÁLNOD és FIZETNED kell!
RegisztrálokFIZETEK

2021. augusztus 16-22.

A részvételhez REGISZTRÁLNOD és FIZETNED kell!
RegisztrálokFIZETEK

Szállás

Keveset tudunk még a 2021-es szálláslehetőségeinkről, de idén is segítünk szállást foglalni azoknak, akik kollégiumi szállást szeretnének.

Minden itt leírt információ a tavalyi évre vonatkozik és CSAK tájékoztatás jellegű. Idén lehet, hogy máshol találunk kollégiumi szállást kicsit más feltételekkel!

Tavaly a rendezvény helyszínétől 4 km-re található Szalay László Kollégiumban lakott a résztvevők többsége. A kollégium blokkos rendszerű. Két darab kétágyas szoba, konyha, fürdő és illemhelyiség tartozik egy blokkhoz. A szálláshoz alapszintű felszereltséget biztosítanak: ágyneműt huzattal, folyékony szappant és WC papírt, WIFI hozzáférést (a recepción igénylésre).

Törölközőt, edényeket és egyebeket a vendégeknek saját igényeiknek megfelelően kell hozniuk.

A kollégium étkezést sem biztosít.

A szállásról képeket ITT találsz!

A szállás díjának kifizetésére kizárólag a helyszíni regisztráció során van lehetőség, készpénzben. (Kérlek, ha lehet, pontosan kiszámolt összeget hozz!)

Esténként a kollégium udvarán tudunk gyülekezni, beszélgetni. Fontos tudnivaló, hogy itt nincsenek padok, ezért hozzatok magatokkal plédet, szivacsot, polifómot, bármit, amire le tudtok majd ülni.

A szállás egy kicsit messze van az egyetemtől, nyugodtan hozzatok biciklit (10-15 db részére van hely a tárolóban), vagy szervezzetek közösen telekocsit.

Tömegközlekedéssel fél óra távolságra van a két helyszín. Térkép

2021. augusztus 16-22.

A részvételhez REGISZTRÁLNOD és FIZETNED kell!
RegisztrálokFIZETEK

Étkezés

A megnyitó napján állófogadás idén nem lesz. Helyette várunk Titeket egy kis zenés összejövetelre harapni- és innivalóval.

Az egyetemtől 5 percre található Laterum Étterem biztosítja az ebédet és a vacsorát 1200 Ft/menü áron.

Húsos ételek mellett kérhető húsmentes és vegán étel is. Paleo étkezést nem tudnak biztosítani. Ételérzékenységben szenvedőknek is készítenek ételt, de ezt egyénileg kell jelezned az étteremben.

Heti menü

 HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombat
Ebéd (hagyományos)
Ebéd (vega)
Vacsora (hagyományos)Bográcsparty
(Nincs vacsora az étteremben!)
Vacsora (vega)

2021. augusztus 16-22.

A részvételhez REGISZTRÁLNOD és FIZETNED kell!
RegisztrálokFIZETEK

Gyakran Ismételt Kérdések

Ha lemondom a részvételt, a befizetett díj mekkora részét kapom vissza?

Visszamondás esetén a befizetett részvételi díj 50%-át kezelési költségként felszámítjuk. A részvételi díj átruházható. Augusztus 2-a után a befizetett részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni.

Fizethetek-e a helyszínen a részvételért?

A részvételi díjat ELŐRE kell befizetned. Ha valamiért mégis a helyszínen szeretnél fizetni, úgy 2500 Ft “pótdíjat” számítunk fel.

Átruházható-e a regisztráció?

A legtöbb esetben igen. Lépj kapcsolatba a szervezőkkel! Magad helyett az új résztvevőt neked kell majd megtalálnod, de segítünk.

Lesz-e gyerekmegőrző?

Még nem tudjuk… Ha Elég sokan jelzitek, hogy csak akkor tudtok eljönni, ha lesz, akkor elkezdünk dolgozni a kérdésen.

Mit tartalmaz a részvételi díj?

A részvételi díj tartalmazza a programok költségét, de nem tartalmazza a szállást és az étkezéseket! A jelentkezési lapon a szállás és étkezési igényekről felmérést készítünk, ezeket azonban a helyszínen, egyénileg a szolgáltatónak kell fizetni.

Mikor és hol fizetem a szállást és étkezést?

A helyszínen, készpénzben, a helyszíni regisztráció során.

Mit tegyek, ha magam szeretném megoldani a szállást és/vagy étkezést?

A jelentkezési lapon jelöld, hogy nem kérsz szállást. További teendőd nincs.  Bár minden évben a résztvevők több, mint fele egy – kollégiumi – szálláson alszik, ettől függetlenül soka keresnek maguknak más szállást.

Jöhetek-e csak pár napra?

Igen, jöhetsz!

Mindemellett nem szoktuk ajánlani, hogy csak pár napra gyere. Előfordulhat, hogy egy “lezáratlan folyamatod” lesz, vagy nehezebb lesz beilleszkedned a már beindult folyamatba.

Hozhatok-e kutyát?

Sajnos sem az egyetem, sem a kollégium, vagy az étterem nem enged be ebeket, így arra kérünk, négylábú barátodat hagyd otthon!

Jelentkeztem, fizettem, van-e még teendőm?

Igen! Ha megérkeztél a helyszínre, regisztrálnod kell. (Keresd a regisztrációs pultot!)

Mikortól érvényes a jelentkezésem?

Jelentkezésed csak akkor érvényes, ha kitöltötted a jelentkezési lapot ÉS kifizetted a részvételi díjat. Kedvezményes jelentkezéshez határidőre el kell küldened a jelentkezési lapot ÉS határidőre meg kell érkeznie a részvételi díjnak hozzánk.

Határidőre elküldtem a jelentkezési lapomat, de a befizetéssel elcsúsztam. Jogosult vagyok-e a kedvezményre?

Nem. Kedvezmény igénybevételéhez az akció hatérideje előtt le kell adnod a jelentkezési lapod ÉS be kell érkeznie hozzánk a részvételi díjnak.

2021. augusztus 16-22.

A részvételhez REGISZTRÁLNOD és FIZETNED kell!
RegisztrálokFIZETEK

Hírlevél

Hamarosan találkozunk!

2021. augusztus 16-22.

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Scroll Up