Facilitátorok

Azok a résztvevők, akik facilitátorként vesznek részt a találkozón, egész héten, minden nap úgy vannak jelen a kiscsoportban és a nagycsoportban, hogy teljes figyelemmel a csoport felé fordulnak, és empátiás, elfogadó, hiteles jelenlétükkel segítik a résztvevők találkozását önmagukkal és egymással.

A kiscsoportok facilitátorai (egy-egy csoportnak egyéni facilitátora vagy facilitátor párja lehet) egyértelműen meghirdetésre kerülnek.

Ha facilitátor szeretnél lenni a CCC-n, gondold meg, hogy ezzel azt vállalod, hogy egy hétig minden nap négy órán át úgy vagy jelen egy kis (10-15 fős) csoportban, hogy teljes figyelemmel a csoport felé fordulsz, és empátiás, elfogadó, hiteles jelenléteddel segíted a résztvevők találkozását önmagukkal és egymással. Facilitátori jelentkezésed a CCC szenior csapata fogadja el.

A 2023-as találkozó facilitátorai

A csoportok elején nagyjából ezt érzem: “Fogalmam sincs, mi fog történni, de úgy gondolom, jó lesz az, ami történni fog.”

Carl R. Rogers szavai pontosan leírják azt, ami a viszonyom az encounterhez.

Bálint Magdolna

Személyközpontú szemléletű pszichológus vagyok és évtizedek óta dolgozom encounter csoportokkal.

Remélem, hogy mélyen és személyesen tudunk találkozni ezen a héten is.

Draskóczy Magda

Személyközpontú tanácsadó
Mentálhigiénés szakember
Mediátor, színész, rendező (RS9 Színház)
Egyéni és csoport terapeuta
Pár és családterapeuta jelölt
A Nap kör Mentálhigiénés alapítvány munkatársa
Szupervizor Dr Ratkóczi Éva
Főként borderline kliensekkel foglalkozom
Marsha Linehan módszerét alkalmazva
természetesen Rogers-i attitűddel mint alap

Lábán Katalin

Személyközpontú pszichoterapeutaként több mint tíz éve dolgozom egyénekkel, párokkal és csoportokkal bukaresti privát praxisomban.

Az encounter csoportok rendkívüli lehetőségeket kínálnak a fejlődni kívánó egyéneknek és a módszer a személyközpontú megközelítés eszköztárának fontos eleme. Számomra e csoportok – különösen, amikor facilitátorként vagyok jelen – személyes és professzionális fejlődésemnek eszköze.

Szeretek másokkal találkozni, átélve az élmény teljességét és az együttlét örömét.

Paul Diaconescu

Először a kíváncsiságom vitt el a CCC-re 2011-ben. Azonnal megszerettem a nyitottságnak és a barátkozásnak ezt a felszabadult fórumát, és azóta állandó résztvevő lettem. Sok éve szervezőként, néhány éve facilitátorként is jelen vagyok ebben, és túlzás nélkül állíthatom, hogy megváltoztatta az életemet. Egyrészt új barátokra találtam, másrészt találkoztam azokkal az emberekkel, akik miatt elvégeztem a személyközpontú tanácsadó képzést, ami teljesen megváltoztatta a klienseimhez és a tanácsadói munkámhoz való viszonyomat.

Rigó Péter

Angoltanár, személyközpontú tanácsadó, encounter-csoport facilitátor és jógaoktató vagyok. 2009-ben a szegedi CCC-n lettem encounter-rajongó, de történetem a személyközpontúságban több mint 30 évvel ezelőtt kezdődött, amikor elkezdtem az angoltanár képzésemet. 2009 óta közel 3000 órát töltöttem kisebb nagyobb, facilitált és kinevezett facilitátor nélküli csoportokban, résztvevőként és facilitátorként, Magyarországon és külföldön is.

Bánátiné Tóth Ágnes

Segítő – leginkább eképpen szeretem definiálni magam. Talán ha még jobban szeretném pontosítani, akkor személyközpontú szemléletű segítő. A szakmai identitásom legnagyobb részét ez tölti ki. Emelett pszichológus vagyok, magánpraxisomban felnőttekkel dolgozom együtt. 2010-ben léptem be az encounterezés világába, azóta is jól esik benne lenni. Találkozzunk idén is.

Kiss Angelika

Negyven évvel ezelőtt részt vettem egy hároméves személyközpontú képzésen, amely nagy hatással volt az életemre. 1984-ben és 1986-ban sikerült Magyarországra hívnom Carl Rogers-t és munkatársait. Ezeknek a találkozóknak a szellemét elevenítjük fel 2009 óta nyaranként. Hiszek abban, hogy a hitelesség, az elfogadás és a megértés attitűdjét “létezési módként” megvalósító szülők, tanárok, vezetők jobbá tették az életet azáltal, hogy bevitték a személyközpontú megközelítést a családba, az iskolába, a munkahelyre.

Klein Sándor

2013-ban végeztem el a Személyközpontú Tanácsadói képzést így 10 éve vagyok része Pécsett minden nyáron a CCC-nek mint társ-facilitátor. Nem tudom megunni! Lenyűgöz a sokszínűségünk és a különbözőségünk ami újra és újra feltárul előttem. Mindig úgy jövök hogy fogalmam sincs mi születik a hétből, nincs bennem elvárás de eddig mindig úgy mentem el hogy ami létrejött az egy sokkal tágasabb és szerethetőbb világot teremtett bennem mint amit előtte képzelni tudtam. Ezért is van valószínüleg az hogy egész idő alatt meg tudok bízni a folyamatban.

Radvánszki Mary

Egyszer valaki leírta, hogy milyen neki velem egy csoportban lenni, azt hiszem facilitátorként talán ez a leghitelesebb bemutatkozás: „Ginában azt szeretem, hogy nem hagy semmit a szőnyeg alatt. Kimondja azt, ami VAN, akkor is, ha az nehéz, vagy konfrontatív, ezzel nekem mindig megsegíti a történések megértését és a folyamatok előremozdítását. Ugyanakkor biztonságban érzem vele magam, mert mindezt érzékenyen és elfogadóan teszi.” És hogy ez valóban így van-e, hát azt majd mindenki eldönti maga.

Szabó Georgina